Ανακοίνωση μετά το συνέδριο 2016

Στις 27-28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Ποδολόγων του 2016 στο Μουζάκι, Καρδίτσας. Για τις ανάγκες αυτού χρησιμοποιήθηκε η αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου  Mousaki Palace. Για πρώτη φορά φέτος υπήρξε δυνατότητα παρακολούθησης του συνεδρίου και των εκδηλώσεων μέσω internet. Οι ομιλητές αλφαβητικά ήταν, οι : Βαρθαλίτου Σοφία, Καραμήτσα Μαρία, Μερκούρη Μαίρη, Μερκούρη Σοφία, Παγκά Άννα και Τσιμπονάκη  Αποστολία. Ακόμα παρουσιάστηκαν  εργασίες σπουδαστών οι οποίοι ήταν οι: Ατζεμιάν Ναταλί, Καραντώνης Μηνάς, Κατσώνη Μάγδα, Νομικού Στέλλα, Τσιολακίδου Δήμητρα. Επόμενο προγραμματισμένο συνέδριο πιθανόν έπειτα από συζητήσεις και προτάσεις  να πραγματοποιηθεί στην Ρόδο τον Φεβρουάριο του 2017.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στο Mousaki Palace έγινε οι απονομή πτυχίων και αναβαθμίσεων. Τα πτυχία παρέλαβαν οι: Γιαγκάνοβα Βικτωρία, Καστάνη Κατερίνα, Παπαγγέλη Τζούλια, Σκαραμάγκου Ευαγγελία και Χρυσοβέργη Γεωργία. Οι ποδολόγοι οι οποίοι αναβαθμίστηκαν ήταν οι: Βαρθαλίτου Σοφία, Γκιώνη Σταματίνα, Δέδογλου Ευαγγελία, Ζησιοπούλου Μαρία και Παναγιώτου Αφροδίτη.

Την ίδια μέρα έγινε και η κοπή της πίτας του Σωματείου Ποδολόγων Ελλάδος από την πρόεδρο του Σωματείου Μερκούρη Μαίρη . Το φλουρί έτυχε στη Ποδολόγο Παναγιώτου Μαρία.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε λαμπρή εκδήλωση για τον εορτασμό των 10 ετών λειτουργίας της Ακαδημίας Ποδολόγων Ελλάδας. Κατά την διάρκεια της γιορτής η πρόεδρος Μερκούρη Μαίρη με τον σύζυγο της Μερκούρη Παύλο και η εγγονή της Μαριδίτη σβήσανε τα κεράκια! Υπήρχε ζωντανή ορχήστρα που έκανε το γλέντι να κρατήσει μέχρι πρωίας. Όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχηθήκαμε και δώσαμε ραντεβού στην γιορτή της επόμενης δεκαετίας. Η γιορτή περιείχε πολύ τραγούδι, χορό και λίγη συγκίνηση όπως άρμοζε στην ποιο σημαντική βραδιά της Ακαδημίας. Όλοι οι παρευρισκόμενοι στην γιορτή πήραν ένα αναμνηστικό μετάλλιο με το σήμα της Ακαδημίας.