ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Σωματείο Ποδολόγων Ελλάδος, που εδρεύει στην Αθήνα, αισθάνεται την υποχρέωση να αποκαταστήσει την αλήθεια και να καταγγείλει τέτοιες αήθεις συμπεριφορές που δημιουργούν πρόβλημα στους  ποδολόγους, οι οποίοι προσφέρουν τις ποδολογικές τους υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα με τις επιστημονικές γνώσεις που αποκόμισαν από την Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδας, από την οποία αποφοίτησαν.

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας μια αναρτημένη στο διαδίκτυο ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου Ποδιάτρων- Ποδολόγων Ελλάδος που καπηλευόμενο την γνωμοδότηση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ περί αναγνώρισης της ειδικότητας του ποδολόγου και περί ένταξης της ποδολογίας στην Γ/θμια εκπαίδευση έφθασε στο σημείο να δηλώσει ότι η γνωμοδότηση αυτή οφείλεται σε δικές του  ενέργειες, ενώ γνωρίζει ότι οφείλεται κυρίως σε ενέργειες του Σωματείου Ποδολόγων Ελλάδος, το οποίο κατέθεσε επιμελημένο σχέδιο.

Δεν είναι, λοιπόν, ακριβές ότι η άνω γνωμοδότηση εκδόθηκε ύστερα από ενέργειες του Συλλόγου Ποδολόγων – Ποδιάτρων Ελλάδας, όπως αποτελεί νόθευση εγγράφου η απόκρυψη των στοιχείων ότι αυτό απευθυνόταν και στο σωματείο μας. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτή η γνωμοδότηση ουδόλως φέρει την υπογραφή της, κατά το παρελθόν, Υφυπουργού κ. Ράπτη. Το αληθές είναι ότι η γνωμοδότηση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ  έγινε αποδεκτή από την Αναπληρώτρια Υπουργό  κ. Ασημίνα Γκάγκα  και, ως επιστημονική και ουδόλως εξομοιώνει την ειδικότητα του ποδολόγου με αυτήν του ποδιάτρου, καθόσον ο ποδολόγος δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί θεραπευτικές ιατρικές πράξεις. Αποτελεί όνειδος για τον κλάδο αυτή η παραποίηση της αλήθειας, καθώς και η αναφορά ότι ο τίτλος του ποδολόγου και ποδιάτρου μπορεί  να χρησιμοποιείται μόνο από αποφοίτους του Πανεπιστημίου και μόνο.

Για τους παραπάνω λόγους καλείται το Υπουργείο Υγείας και ο ΙΣA να ενεργήσουν τα νόμιμα, κατά του άνω συλλόγου που για λόγους τυχοδιωκτικούς χρησιμοποιεί αυτές τις μεθόδους και  αυτήν την τακτική, διότι οι ποδολόγοι δεν είναι ποδίατροι.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΙΡΗ  ΜΕΡΚΟΥΡΗ

 

Αυτό είναι το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από το Σωματείο Ποδολόγων Ελλάδος

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΔΟΛΟΓΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ 5.4.2021