Συνέδριο Ποδολόγων Ελλάδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο που οργάνωσε το Σωματείο Ποδολόγων Ελλάδας στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ», στις 16-17 Ιουνίου 2012.
Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση των επαγγελματιών Ποδολόγων, για τις νέες τεχνολογίες στο χώρο της Ποδολογίας, καθώς και για τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους σε θέματα υγείας των άκρων.
Ομιλητές του συνεδρίου ήταν καταξιωμένοι επαγγελματίες από το χώρο της υγείας και των τεχνολογικών επιστημών, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό

Ο κος Michael Jahn, Αθλίατρος από τη Γερμανία, παρουσίασε θέμα για την πρόληψη και τη φροντίδα του διαβητικού ποδιού μέσω ορθοπεδικού παπουτσιού, καθώς και για την εμβιομηχανική φροντίδα του ποδιού σε χρόνια ρευματοειδή αρθρίτιδα και πολυαρθρίτιδα.
Η κα Μερκούρη Μαίρη, Ποδολόγος και πρόεδρος του Σωματείου Ποδολόγων Ελλάδας, παρουσίασε το θέμα, « Ακραίες περιπτώσεις στο ποδολογικό κέντρο»
Η κα Παπαδημητράκη Ελίνα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, παρουσίασε το θέμα «Ονυχομυκητιάσεις, κλινική εικόνα – διάγνωση και θεραπεία.
Ο κος Ντάτσης Χρήστος Ποδολόγος παρουσίασε το θέμα, «Μυρμηγκιές – αντιμετώπιση από τον Ποδολόγο»

Ο κος Συμεωνίδης Παναγιώτης Ορθοπεδικός, παρουσίασε το θέμα, «Γαμψοδακτυλία»
Η κα Ματοπούλου Ελένη Ποδολόγος, παρουσίασε το θέμα, «Ονυχοπελματιαία ψωρίαση – Ιχθυοθεραπεία.  Ο ρόλος του ποδολόγου στην πάθηση και χρήσιμες συμβουλές»
Ο κος Κορμπής Κωνσταντίνος Φυσικοθεραπευτής, παρουσίασε το θέμα, «Άκανθα Πτέρνης»
Ομιλίες παρουσίασαν και μαθήτριες της Ακαδημίας Ποδολόγων Ελλάδας, κυρίες Παπαδοπούλου Αντιγόνη και Μαχαίρα Δέσποινα (2ετης καταρτιζόμενες), με θέμα, «Kάλοι» και η κα Αντωνίου Κυριακή (3ετης καταρτιζόμενη), με θέμα, «Η επιτακτική ανάγκη του Ποδολόγου στην κοινωνία σήμερα»
Στο συνέδριο έγινε και ο εορτασμός για τα 10 χρόνια του Σωματείου Ποδολόγων Ελλάδας, που σφραγίστηκε με την ομιλία της κα Μερκούρη Σοφίας, με θέμα, «Ο ρόλος και η εξέλιξη των συντεχνιών μέχρι και σήμερα»
Επίσης με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παρουσιάστηκε το βιβλίο της κα Μερκούρη Μαίρης «ΑΤΛΑΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ», με αρκετούς καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους την κα Μερκούρη και συμμερίστηκαν τη χαρά της.
Με τη λήξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και η ορκωμοσία των αποφοίτων της Ακαδημίας Ποδολόγων Ελλάδας, παρουσία αρκετών φίλων και συγγενών.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσους παρευρέθηκαν, τους ομιλητές, καθώς επίσης και τους χορηγούς:
FOTONA
Diana
Menarini (για διαβητικό πόδι)

Την έναρξη του συνεδρίου την άνοιξε η σχολή χορού
Το διήμερο του συνεδρίου υπήρχε διάλειμμα το μεσημέρι για φαΐ με πλούσιο μπουφέ.