Συνέδριο 20/5/2010

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, σας καλωσορίζω. Meine Damen und Herren, haerzlich wilkommen.
Η παρουσία σας, τιμά το κλαδικό μας συνέδριο. Σας καλωσορίζω, στον επαγγελματικό μας ναό. Στο ναό των Ποδολόγων. Μια ειδικότητα που πέρασε δια πυρός και σιδήρου… αλλά δεν έγινε ολοκαύτωμα.

Μια ειδικότητα που σταυρώθηκε, αλλά αναστήθηκε…που την πολέμησαν…αλλά νίκησε. Νίκησε και είναι παρούσα, χωρίς να φοβάται
την γκριζόμαυρη αγορά, λόγω οικονομικής κρίσης. Γνωρίζετε γιατί?

Γιατί η Ποδολογία, είναι ο λόγος που γίνεται για τα άκρα, κυρίως τα κάτω. Όπου ο άκρος πόδας είναι αυτός ο οποίος κακοποιείται από παθολογικές αιτίες και επίκτητες. Γι αυτό η συμβολή του Ποδολόγου δίνει λύσεις σ’ όλες τις βλάβες δέρματος – ονύχων και δυσμορφιών πέλματος. Είναι πολύτιμος και απαραίτητος . Τίποτα δεν τον τρομάζει.
Και αν πέσει κάποιος επαγγελματικά – ψυχολογικά, δεν πρέπει να τρομάζει, σκεπτόμενος πως και αυτό θα περάσει. Πως θα περάσει? Θα περάσει. Γιατί σε όλους είναι γνωστό, ότι τα πάντα ρει.

Όλα αλλάζουν στο μέλλον. Γνώθι σ’ αυτόν και μηδέν άγαν. Είπε ο φιλόσοφος Σωκράτης. Όταν γνωρίζει κανείς καλά τον εαυτό του και δεν υπερβάλει σε τίποτα, τότε είναι ικανός να προβλέπει το αύριο, χωρίς να τρέχει στο Μαντείο των Δελφών, για προγνώσεις που επιθυμεί. Εάν είναι όλοι συσπειρωμένοι, εάν υποστηρίζει ο ένας τον άλλον και όχι να είναι ανταγωνιστικοί, τότε ο καθένας να είναι σίγουρος, πως θα βγει από αυτή την Οδύσσεια . θα φτάσει στην Ιθάκη. Θα φτάσει στο λιμάνι. Στο λιμάνι της αισιοδοξίας.

Εκεί πιστεύω, όλοι οι Ποδολόγοι, αισιόδοξοι και περήφανοι θα σηκώσουν το ανάστημά τους θα τεντωθούν σωματικά και νοητικά, θα πουν: εγώ είμαι αυτός που θέλω και μπορώ να φέρω την επαγγελματική μου ζωή στα μέτρα μου. Εγώ είμαι υπεύθυνος για το παρόν και το μέλλον.
Η οικονομική κρίση, δεν πρέπει να μπαίνει οδόφραγμα στην αγορά εργασίας. Ξέρετε γιατί? Γιατί οι Ποδολόγοι, όλοι μαζί, έχουν ενέργεια και
η ενέργεια όπως είναι γνωστό, παράγει ενέργεια. Και σαν δυναμίτης διαμελίζει τα οδοφράγματα και η επαγγελματική ζωή, χαράσσει καινούριους ορίζοντες. Πως θα το πετύχει αυτό? Θα το πετύχει, έχοντας τον δυναμίτη της γνώσης. Όπως πολλές φορές έχω τονίσει, η γνώση είναι δύναμη. Τότε ο καταξιωμένος ποδολόγος, έχοντας γνώση θα αντέξει στην οικονομική κρίση. Μπορεί ο Ποδολόγος αυτός να σταθεί όρθιος.

Τα χρήματα δεν είναι η επαγγελματική ασφάλεια, αλλά ούτε και στη ζωή. Περισσότερες συμφορές προκαλούν παρά ευτυχία προσφέρουν. Όπως έλεγαν και οι πρόγονοί μας: Εκ των γάρ αισχρών λημμάτων τους πλείονας ατωμένους ίδοις αν ή σεσωσμένους. Τα δειλά κέρδη πήμονας εργάζεται Όλοι γνωρίζουμε, πως εάν τα χρήματα είναι παράνομα, τότε πολλές φορές, κάποιοι τα χάνουν και δεν είναι ικανά να τους σώσουν. Όταν οι επαγγελματίες, είναι υπερόπτες, δεν γνωρίζουν και δεν θέλουν
να μάθουν, γίνονται νάνοι που περιφέρονται με την ουρά στα σκέλια, λυγισμένοι από το βάρος των λαθών. Για να λέγεται ένας ποδολόγος, επιχειρηματίας, δεν σημαίνει ότι η αγορά είναι δική του. Δεν πρέπει να μπερδεύει την θέληση, την γνώση με την σύμπτωση.

Όποιος το συνειδητοποιήσει αυτό, θα μπορεί στην αγορά εργασίας να είναι χρήσιμος. Η αγορά δεν είναι παράδεισος χωρίς περιορισμούς. Υπάρχουν και άλλοι επαγγελματίες που διεκδικούν μια θέση εργασίας. Αυτό θα πραγματοποιηθεί με μια στρατηγική του ποδολόγου που θα χρησιμοποιήσει γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα αυτής.

Όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του, δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, γιατί έχουμε όνειρα – στόχους. Δεν είναι κακό να ονειρεύεται κάποιος και να στοχεύει. Κακό είναι να μην έχει όνειρα και στόχους. Δεν πρέπει να τρομάζουν οι συκοφαντίες και οι επιθέσεις. Φαινομενικά ο κάθε εχθρός, θα προσπαθήσει με χίλιους τρόπους να εμποδίσει. Στην πραγματικότητα θα αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχος. Υπάρχει μια κάθετος στον άξονα της οικονομίας, ένα σχέδιο μιας ανώτερης επαγγελματικής τάξης, με επαγγελματίες που διαθέτουν ιδέες και ηθικές αξίες, από τις οποίες εξαρτώνται τα οικονομικά συμφέροντα.

Ότι αξίζει και είναι πραγματικό τότε, το δέντρο της οικονομίας ανθίζει. Μέσα από τις αξίες αυτές, οι επαγγελματίες ποδολόγοι θα είναι ευτυχισμένοι, πετυχημένοι. Στο παρελθόν, όταν η ποδολογία κατακρεουργείτο από τους ανταγωνιστές, τότε θυμήθηκα πως το όνειρο που χρόνια ονειρευόμουνα έφτασε ο καιρός να υλοποιήσω. Ίδρυσα το Σωματείο και την Ακαδημία Ποδολόγων Ελλάδας, όπου οι Ποδολόγοι,
δεν θα είναι οι αγράμματοι, αλλά με τις γνώσεις, θα γίνουν οι γίγαντες
της οικονομίας. Ήταν επιθυμία και υλοποιήθηκε. Οι ποδολόγοι δυνατοί στο λιμάνι της Ιθάκης. Σήμερα αντιμετωπίζουμε οικονομική κρίση.

Το μέλλον θα είναι καλύτερο. Η Ακαδημία Ποδολόγων δημιουργήθηκε.
Η υλοποίησης της δεν έχει τελικό σκοπό το χρήμα, αλλά είναι ένα ειδικό όχημα, που μεταφέρει γνώσεις. Οι γνώσεις εισχωρούν στις ρωγμές της αποφασιστικότητας των ποδολόγων και υπερισχύουν στην αγορά εργασίας. Οι φόβοι, οι ανασφάλειες, οι αμφιβολίες που δημιουργούσαν επαγγελματικά εμπόδια, στο παρελθόν, στο μέλλον, το δυνατό να μην υπάρχουν. Το όχημα αυτό, με τις γνώσεις που μεταφέρει, κάνει τον ποδολόγο, απρόβλεπτο. Τον κάνει, να μην είναι ποτέ σταθερός στόχος. Γιατί θυμάται πάντα, ότι ο ανταγωνιστής κάπου εκεί παραμονεύει.
Τότε η οικονομική κρίση και αν υπάρχει, θα την προσπεράσει.

Σας ευχαριστώ